Начало Любопитно Нежен великан: Самсон е най-голямата котка (СНИМКИ)

Нежен великан: Самсон е най-голямата котка (СНИМКИ)

79
котка

Котките порода Мейн Куун са обичани по целия свят заради големия си размер и гъстата двойна козина, която е перфектна за зимните условия.

Те са изключително общителни същества, които обичат да придружават стопаните си навсякъде. Тези котки са пълни с индивидуалност и са познати като нежни гиганти.

Котките Мейн Куун са чувствителни към настроението на своята стопаница и поради тази причина, в комбинация с миролюбивия си характер, са идеални за домашни любимци.

котка

Те са естествено любопитни същества, които ще ви омекотят сърцето. Понеже са нежни, за хората е лесно да се разбират с тях. Котките Мейн Куун също са силни и атлетични. Те са изключително интелигентни и могат да научат различни трикове. Тези котки се справят както с деца, така и с кучета, са дружелюбни и към други котки.

Въпреки това, грижата за котките Мейн Куун не е лесна, тъй като козината им изисква редовна грижа и големият им размер не прави боравенето с тях по-лесно.

Самсон е котка Мейн Куун, която тежи 13 килограма и живее в Ню Йорк. Той не само е по-голям от другите домашни котки, но е също така по-голям от дивите листеници. Йонатан Зурбел е стопанинът на Самсон. Този очарователен фелин е около 4 фута дълъг и е спечелил титлата „Най-голямата котка в Ню Йорк„. Съществува голяма вероятност той да е и най-голямата котка в света.

котка

Терминът „нежен великан“ определено се отнася към Самсон заради неговата мека натура. За разлика от други котки, Самсон не е наднормено тегло или дебел. Той е здрава и мощна котка.

Според Йонатан, „Той е много нежен и приятелски настроена котка. Той е истински котешки сън.“

предишна статияКаквото и да решим на изборите, Пеевски ще може да натисне каквото си иска копче
следваща статияКаквото и да решим на изборите, Пеевски ще може да натисне каквото си иска копче