есен

Европа преживява нетипично начало на есента, белязано от екстремни метеорологични събития. Седем италиански региона са с оранжев код за бури и силен вятър, с пориви над 140 км / ч. В Тоскана вихър причини големи щети и остави 8 ранени, двама сериозно, в град Росиняно щетите все още се оценяват. В Ломбардия мъж на около 60 години почина , отнесен от внезапно придошла река. Градушки нанесоха сериозни щети на посевите, съобщава „Евронюз“.

Времето в Атина също е екстремно, където вятърът и топлината предизвикват пожари. Тази събота избухна нов по склоновете на планината Химет, източно от гръцката столица. Пожарникарите успяха да го овладеят бързо. Това е вторият път, когато те се борят с пламъците на планината Химет за по-малко от седмица.

Във Франция необичайната жега, с която започна есента, отстъпи място на силен студ в някои планински райони, където е паднал обилен снеговалеж, както в Алпите, така и в Пиренеите. В Испания арагонските Пиренеи също са облечени в бяло, където в края на август вече е валял сняг, макар и не много.

предишна статияКъде е най-подходящо да се татуирате
следваща статияНа една от зодиите може да се случи нов флит днес. Ще кръшнете ли?