Начало Култура Най-после! Обявиха кога стартира последния сезон на „Игра на тронове“

Най-после! Обявиха кога стартира последния сезон на „Игра на тронове“

1623
Най-после! Обявиха кога стартира последния сезон на

Чакането е към края си. Отдавна сме наясно, че последният осми сезон на сериала феномен „Игра на тронове“ няма да излезе преди 2019, а от HBO официално обявиха, че първият епизод ще бъде излъчен през първата половина на годината.

Това означава завръщане към обичайните за сериала дати. Първият сезон на „Игра на тронове“ бе излъчен премиерно през април, 2011 г. и в следващите години традицията се запази до сезон 7, чиято премиера бе през юли, 2017. Според неофициална информация от HBO вече се подготвят и за премиерата на втория сезон на „Големите малки лъжи“.

Засега се предполага, че той ще бъде излъчен през февруари, а веднага след края му ще е ред на завръщането на Джон Сноу и компания.

Разбира се, има малка вероятност първо да е премиерата на „Игра на тронове“, а след това на продължението на сериала с Рийз Уидърспун и Никол Кидмън. Каквото и да решат от HBO, ясно е, че сезон 8 ще е събитие, каквото не е имало в телевизията от десетилетия. Вярно, че финалите на култови сериали като „В обувките на Сатаната“ или „Момчетата от Медисън авеню“ са чупили рекорди по гледаемост, но все пак сериалът по Джордж Р. Р. Мартин е най-гледаната продукция в историята на HBO.

Но това няма да е съвсем краят на истерията. Вече се работи усилено по предисторията на сериала, дело на Мартин и Джейн Голдмън. Снимките са предвидени да стартират през януари, 2019 и в момента се издирва режисьор на новата поредица.

предишна статияНяма да повярвате кои храни са забранени в Бъкингамския дворец
следваща статияТоп 5 на колите, които повлияха върху индустрията (СНИМКИ)