Начало Свят Най-нелепите автомобилни имена (СНИМКИ)

Най-нелепите автомобилни имена (СНИМКИ)

1982
автомобили

Името на даден автомобил предизвиква определени асоциации у хората, така че маркетолозите на големите производители трябва да бъдат оригиниални при избора са. Има обаче редица случаи, в които това се оказва пълен провал, пише Automedia. Ето някои от най-фрапиращите примери.

Toyota Tank

Най-нелепите автомобилни имена

Този кей-кар с размери на нощно шкафче е наречен Танк. Дори да са имали предвид варел, японците явно са се пошегували. Впрочем, близнакът на тази машина се казва Daihatsu Thor. Да, именно Тор. Интересно къде е скрит чукът.

Nissan Platina

Най-нелепите автомобилни имена

Платината е рядък метал, който е по-скъп от златото. Това име би трябвало да бъде дадено на забележителен автомобил. В случая обаче става дума за преработено Renault Symbol, което показва, че нещата не са така, както трябва.

Suzuki Samurai

Най-нелепите автомобилни имена

В историята на Япония самураят е феодал, благододник и воин. Интересно как това може да се свърже с малкия всъдеход на Suzuki, който изобщо не прилича на такъв, а по-скоро на презрян нинджа.

Daewoo Le Mans

Най-нелепите автомобилни имена

Известно е, че Льо Ман е град в централна Франция. Тези, които обичат автомобилите и спорта, знаят за легендарното състезание „24 часа на Льо Ман”, което се провежда всяка година. Какво общо с него обаче има тази корейска малолитражка, не е ясно. Това всъщност е преработен Opel Kadett от 1980 г., който е предшественик на Nexia. И тук някой се е изхвърлил.

Daewoo Racer

Най-нелепите автомобилни имена

Още един пример в тази посока е друг модел на корейците – Racer. Преведено от английски това означава „състезател”, като в случая отново става дума за преработен Opel. И това звучи леко объркващо.

Chevrolet Celebrity

Най-нелепите автомобилни имена

Скучно комби, което е наречено Селебрити. Превежда се като „знаменитост”, което би трябвало да се отнася за съвсем различен тип атомобили. Някой се е пошегувал доста, но чувството му за хумор си остава неразбрано.

Ford Corsair

Най-нелепите автомобилни имена

Какво е корсар? Пират, който кръстосва моретата и плячкосква кораби. Този седан на Ford трудно би превзел какво и да е. И ако истинският корсар е стряскал хората във времето си, моделът с това име трудно би уплашил някого.

Geo Storm

Най-нелепите автомобилни имена

Филм със същото име скоро излезе на екраните и се представи доста добре. Названието означава глобална климатична катастрофа, която е на път да уникщожи планетата. Защо обаче някой е решил да нарече този хечбек „Щорм” или „Буря” е загадка от друга фантастична история.

Ford Prefect

Най-нелепите автомобилни имена

Префект е човек, който управлява определена територия. Как това название се съчетава с този иначе приятен на вид мъник, е трудно да се обясни. Впрочем, който е чел „Галактическия стопаджия” на Дългас Адамс сигурно помни, че Форд Префект от Батългейзе беше симпатичен извънземен, който си е избрал това странно име, след като попада на Земята.

AMC Concord

Най-нелепите автомобилни имена

Може и да не ви се вярва, но именно така е кръстено това купе, на което трудно някой би обърнал внимание. Конкорд от английски се предежда като „съгласие”, така се казва и свръхзвуковият пътнически лайнер, който вече не се използва. Името обаче не променя мнението за този автомобил.

Toyota Condor

Най-нелепите автомобилни имена

Кондорът от Андите се счита за най-голяма птица в Западното полукълбо. Защо така е наречен именно този модел, си остава загадка. В случая Condor изглежда като индийско колие на Land Cruiser, направено от стара Mazda MPV, а не като величествената птица, която може да лети на височина от над 7 км.

AMC Rebel

Най-нелепите автомобилни имена

Това име се превежда като бунтовник, но този автомобил няма шанс да участва в „Междузвездни войни”, например. Просто изглежда нелепо и ще накара щурмоваците на Империята да умрат от смях.

предишна статияВ Черна гора поставиха рекорд по мързелуване
следваща статияОкеана изхвърли мъртъв кит на плажа в Масачузетс