Начало Спорт Най-богатият футболист в света играе във… втория отбор на Лестър

Най-богатият футболист в света играе във… втория отбор на Лестър

1873

Когато стане дума за най-богатите футболисти, хората обикновено си мислят за Кристиано Роналдо, Лионел Меси или Неймар. Да, но трите мегазвезди на световния футбол са далеч от 19-годишния футболист от втория отбор на Лестър.

Става дума за Фаик Болкиа. Той е племенник на султана на Бруней – Хасанал Болкиа, чието богатство се оценява на 20 милиарда долара. Талантът на „лисиците“ играе в Англия от няколко години. Започва в Саутхемптън през 2009 г., а през 2013-а минава тестове в Арсенал.

С „артилеристите“ дори участва на турнира „Лайън Сити къп“ в Сингапур през 2013 г. и вкара гол, пише „Топспорт“. След като не получава предложения за договор от „светците“ и Арсенал, Челси се възползва от ситуацията и подписва за две години с крилото. Само година по-късно Фаик Болкиа преминава в Лестър с тригодишен договор.

Въпреки че е роден в Лос Анджелис и може да играе за националния отбор на САЩ, Фаик предпочита да представлява Бруней. Вече има девет мача за националния отбор и един вкаран гол.

За да добиете представа за богатството на младия Болкиа, трябва да се обърне внимание на неговия баща Джефри. Братът на султана на Бруней похарчи около 10 милиарда паунда за 15 години като шеф на Инвестиционната агенция на азиатската държава. В един момент Джефри Болкиа пръсна 35 милиона паунда за един месец за коли, часовници и химикалки от бяло злато.

Според информациите, бащата на младия играч на Лестър има колекция от 2300 автомобила, като сред тях има десетки модели на „Бентли“, „Ферари“ и „Ролс-Ройс“. Най-впечатляващият разход на Джефри е за 50-ия му рожден ден. Той кани Майкъл Джексън да пее на тържеството срещу хонорар от 12,5 милиона паунда, а специално за целта се построява чисто нов стадион.

С такова богато семейство мнозина се чудят защо Фаик Болкиа въобще играе футбол. В едно от редките си интервюта той признава: „Ритам още от най-ранна възраст, откакто се помня. Винаги съм се забавлявал с топка в краката си. Родителите ми постоянно ме подкрепят и ми помагат да преследвам мечтата си да стана футболист. Още от малък ме възпитаваха да бъда силен психологически и физически. Те са моите примери за подражание.“

предишна статияЛеден хотел за фенове на „Игра на тронове“ отвори врати в Лапландия (СНИМКИ)
следваща статияДъжд ни очаква в четвъртък