Начало Спорт Наим Сюлейманоглу претърпя успешна 8-часова трансплантация

Наим Сюлейманоглу претърпя успешна 8-часова трансплантация

1086

Най-великият щангист за всички времена Наим Сюлейманоглу вече е в съзнание и с добри жизнени показатели, след като днес претърпя чернодробна трансплантация. Хирургическата интервения на родената в кърджалийското село Птичар легенда премина успешно.

Сложната операция е продължила осем часа. За донори на Наим щателно са били изледвани петима негови приятели, както и брат му Мухарем. В крайна сметка обаче кръвната група само на един от тях е съвпаднала с тази на Сюлейманоглу. Донор е станал приятел на легендата, чието име се пази в тайна по изрично негово желание.

Наим вече е в съзнание и с добри жизнени показатели. Той дори посрещнал лекарите, извършили трансплантацията в стаята си в интензивното с „Добре дошли“.

Вестник „Хабертюрк” съобщава, че операцията в специализираната клиника за трансплантации „Мемориал“ в квартал „Аташекир“ е водил д-р Камил Ялчин Полат.

„Извършихме успешна чернодробна трансплантация. Наим се чувства добре. Човекът, избрал да бъде доброволно и безвъзмездно негов донор, също е добре. Двамата са вън от опасност“, казва д-р Полат.

„Още след новината за цирозата на Наим, с мен се свързаха и 5-6 негови приятели, които бяха готови да дарят тъкан от черния си дроб, за да го спасят. В крайна сметка един от тях се оказа съвместим с него и го оперираха. Човекът не иска да разкриваме името му, но аз искам да използвам възможността да му благодаря от цялото си сърце. Ако всичко е наред в близките часове, Наим ще живее отново нормален живот“, обясни братът на легендата в световните щанги – Мухарем Сюлейманоглу.

предишна статияБританска компания пуска първите в света извънземни погребения
следваща статия„Топлофикация София“ предоставя възможност за предсрочно включване на отоплението