Начало Новини Надя Тончева и Белослава Кръстева допуснаха първи поражения на европейското индивидуално първенство...

Надя Тончева и Белослава Кръстева допуснаха първи поражения на европейското индивидуално първенство по шахмат

49
Надя Тончева и Белослава Кръстева допуснаха първи поражения на европейското индивидуално първенство по шахмат

Надя Тончева и Белослава Кръстева допуснаха първи поражения на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени в Родос, Гърция. Останалите националки направиха две партии реми и допуснаха още две загуби на континенталния шампионат.

Тончева и Кръстева, които до този момент бяха безупречни с по две победи, отстъпиха съответно на Нарва Маи от Естония и Улвия Фаталиева от Азербайджан. Двете остават с по две точки на турнира в Родос.

Антоанета Стефанова пък допусна първа загуба, след като започна турнира с победа и реми. Тя отстъпи с черните фигури на украинката Елисавета Хребеншчикова и така националките останаха без непобедена шахматистка. Стефанова е с 1,5 точки, колкото има и Виктория Радева след ремито си срещу Дана Кочави от Израел.

Останалите две националки не успяха да спечелят с черните фигури срещу представителки на Сърбия. Петя Караиванова отстъпи на Мария Манакова и остава с една точка, а Гергана Пейчева направи реми с Ясмина Гайчин.

предишна статияВеликденските добавки ще се изплащат от 26 април, 534 000 пенсионери ще ги получат, каза служебният министър Ивайло Иванов
следваща статияЕдва 200 души са гласували от над 46 000 имащи право на глас Сърбите в Северно Косово бойкотират референдума за отстраняване на етническите албански кметове