Начало България Надпис в центъра на Скопие: Българите в Конституцията е предателство

Надпис в центъра на Скопие: Българите в Конституцията е предателство

49
Антибългарски послания на метри от площада на Скопие Снимка: БГНЕС
Антибългарски послания на метри от площада на Скопие
Снимка: БГНЕС

В главния град на Македония изникнаха графити и послания с антибългарско съдържание. В едно от тях беше написано: „Българите в Конституцията е предателство“, поставено на стената на река Вардар в непосредствена близост до централния площад на Скопие.

Въпреки наличието на видеонаблюдение и полицейска присъствие в зоната, никой не успя да забележи извършителите на тези актове.

Предизборната кампания в Република Северна Македония преминава под знака на постоянната антибългарска реторика.

Кандидатът за президент от партията ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова заяви, че „Преамбюлът на Конституцията не е адресарна книга, за да включваме всички си съседи в него.“ Лидерът на партията Христијан Мицкоски нееднократно подчерта, че конституционните промени се явяват „български диктат“.

Основната част от предизборния дебат на 3 април между Мицкоски и Димитар Ковачевски (лидер на Социјалдемократскиот сојуз) беше посветена на спорове относно „българския диктат“ и европейската перспектива.

Първият тур на президентските избори ще се проведе на 24 април. Парламентарните избори са насрочени за 8 май, когато ще се проведе и втори тур на президентските избори, съобщи Дарик.

предишна статияСилен трус удари Турция
следваща статияНадпис в центъра на Скопие: Българите в Конституцията е предателство