Начало България Надежда Йорданова, ПП-ДБ: Свидетели сме на компроматна бухалка в МВР и митниците

Надежда Йорданова, ПП-ДБ: Свидетели сме на компроматна бухалка в МВР и митниците

29
Надежда Йорданова
На снимката: Надежда Йорданова.

Ситуацията с МВР и митниците подчертава необходимостта от продължаване на реформите в службите и съдебната система. Тези думи бяха изброени от Надежда Йорданова, която е заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ и предишен министър на правосъдието, в интервю за БНР.

Според нея има случаи на разпространение на компромати и утечка на информация, но липсва обективно, бързо и последователно разследване, тъй като това се превръща в „компроматна игра“: „Този случай, бих опасявам се, че ще бъде изоставен след като постигне своите цели. … Ще продължа да се настоява за установяването на фактите – такива, каквито са“.

Тя ясно посочи, че ПП-ДБ не използва компромати: „Нашият ангажимент е да предложим решения на гражданите и да ги убедим, че можем да контролираме собствения си живот и да го оформяме. Че държавата може да бъде партньор, а не източник на конфликти“.

Вместо да продължат реформите чрез обединени усилия, ГЕРБ се отклониха от приемането на самостоятелни решения, които не са одобрени от ДПС, коментира още Йорданова, като добави, че това доведе до „връщане към реториката, която беше позната през 2017, 2018 и 2019 година“.

„Помниш ли ужасната дезинформационна война, която тогава се провеждаше. Излизаха книги против ‘Демократична България’ и ‘Да, България’, пълни със измами и лъжи. Но ние не се отклонихме от пътя си, а обсъждахме каква трябва да бъде бъдещата ни насока. Защото колкото повече се дистанцират хората, толкова по-малко гласуват“, каза тя.

Според Надежда Йорданова, се наблюдава яростно съпротивление срещу реформите.

Тя призова служебното правителство да взема решения за персонала, които да се основават единствено на професионализъм, а не на партийни интереси или желания за прочиствания.

„Това, което се случи в ДАНС, е тревожно. При двама заместници, единият е освободен, а другият – остава“, посочи тя.

Надежда Йорданова призова ПП и ДБ да се обединят за предстоящите избори, защото в този изключително тежък момент не можем да допускаме разделението на избирателите.

предишна статияИран предупреди, че ще нанесе още по-мащабен удар при ответно израелско нападение
следваща статияЗаставаме зад своите братя и сестри в Израел и се молим за тяхната безопасност, заявиха от Организацията на евреите в България "Шалом"