Лейди Гага

Лейди Гага преживя емоционална нощ в неделя – първо предизвиквайки сълзи с речта си на церемонията по връчване на филмовите награди на критиката, а след това втурвайки се да бъде с любимия си кон, след като разбра, че умира.

Нощта започна с поделянето от звездата на наградата за най-добра женска роля с Глен Клоуз.

Но тя написа в Туитър: „Точно след шоуто научих, че моят скъп ангел в лицето на коня ми Арабела, умира. Сега бързам към нея, за да се сбогувам“.

Певицата и актриса добавя: „Тя беше и е красив кон. Нашите души и дух бяха едно. Когато страдаше от нещо, страдах и аз. Никога няма да забравя моментите, които споделяхме. Дълги походи заедно, галопиращи през каньоните. Тя ще бъде завинаги част от мен. Много съм тъжна. Но искам болката й да свърши и вратите на рая да се отворят за нея. Обичам те. Момиче, къде мислиш, че отиваш?“

Наградата за най-добра актриса беше поделена между Гага за ролята й в “Роди се звезда“ и Клоуз за „Съпругата“.

Гага избухна в сълзи на сцената и разкри, че Глен клоуз е „добра приятелка“ на майка й. Лейди Гага спечели и наградата за най-добра песен за „Shallow“.

Британката Оливия Колман – другият главен претендент за най-добра актриса на Оскарите – спечели наградата за най-добра актриса в комедия за комедийната драма „Фаворитката“.

„Ром“, полуавтобиографичният черно-бял портрет на Алфонсо Куарон за живота на прислужница в Мексико Сити в началото на 70-те години, бе обявен за най-добър филм.

На церемонията се присъждаха и награди за телевизионни предавания, а сред другите британски победители бяха Матю Рис, Бен Уишоу и Танди Нютън.

Наградата за най-добър актьор грабна Крисчън Бейл за “Вице“.

предишна статияВ Китай клонираха куче-звезда на киноекрана
следваща статияСилни ледени ветрове днес, ако кучето Ви е дребно, не го откачайте от каишката