Мъри отпадна на старта в Уинстън-Сейлъм

Анди Мъри приключи участието си на тенис турнира Уинстън-Сейлъм след загуба от Тенис Сандгрен в два сета – в отделните части 6-7 (8), 5-7 след малко повече от два часа игра.

В първия сет двамата доминираха на собствен сервис и не допуснаха пробиви, като закономерно се стигна до тайбрек. Там битката бе безмилостна, като американецът се добра до два последователни сетбола, които бяха отразени от непримирия шотландец. Мъри на свой ред също имаше точка за спечелване на откриващия сет, но тя бе спасена от съперника му, който при четвъртата си възможност не сбърка и поведе в резултата.

Вторият сет започна чудесно за Сандгрен, който дръпна на бърза ръка с 3-0 след два пробива, но Мъри върна единият, за да остане в мача. Впоследствие двамата си взимаха подаванията до десетия гейм, в който американецът сервираше за мача, но трикратният шампион в турнирите от Големия шлем върна брейка в последния момент. Усилията му обаче се оказаха напразни, след като Сандгрен отново проби и след това не сбърка за крайния успех след 2 часа и 11 минути.

Така той ще се изправи срещу канадеца и поставен под номер 2 в основната схема Денис Шаповалов за място в трети кръг. Мъри пък отново допусна поражение в първи кръг на сингъл, след като миналата седмица отстъпи на Ришар Гаске в Синсинати. За следващата фаза в Уинстън-Сейлъм се класираха още Марко Чекинато, Пабло Андухар, Алексей Попирин, Жереми Шарди, Бьорн Фратанджело и Роберто Карбалес Баена. /Екипнюз

предишна статияФилм на Барак и Мишел Обама тръгва в Нетфликс
следваща статияЕленче суче от коза в истанбулски зоопарк