Начало България Мъглиж отпразнува своя празник на Цветница

Мъглиж отпразнува своя празник на Цветница

44
Мъглиж отпразнува своя празник на Цветница

Днес на Цветница своя празник отпразнува град Мъглиж. На градския площад беше издигната специална сцена, където Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет за здраве.

„Цветница е един от най-красивите и светли християнски празници. Неслучайно този празник се именува като Вход Господен. Предстои ни една от най-добрите в живота на всеки човек седмици, а именно седмицата преди Възкресение Христово. Хубаво е на този ден всички ние да си дадем сметка доколко сме хора, доколко сме добри и доколко сме съпричастни към болката и страданията на ближните ни и на хората, с които се срещаме в своето забързано и тежко ежедневие“, каза в приветствието си към жителите и гостите на подбалканското градче кметът д-р Душо Гавазов. Той посочи, че „ако по-често си даваме такава равносметка, ще бъдем повече хора, които са достойни синове и дъщери на майка България“.

Кметът подчерта, че „колкото повече се връщаме към нашите български корени и тачим заветите на нашите предци, толкова повече ще се превръщаме в народ“.

Специални гости на празника бяха областният управител Ива Радева, кметове и заместник-кметове на общини, народни представители и общественици.

Празникът продължи с фолклорен концерт на певицата Райна, а на площада се изви хоро.

предишна статия„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: В българската дипломация сме виждали и по-тежки случаи от счетоводителя Главчев
следваща статия„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: В българската дипломация сме виждали и по-тежки случаи от счетоводителя Главчев