Зловеща кукла на граф Дракула в естествен размер, униформи, плакати и реликви от комунистическата диктатура – всичко това са гвоздеите в странната колекция на Музея на кича в Букурещ.

Създаден от Кристиан Лика, музеят е разделен на осем различни категории кич, включително една, посветена единствено на граф Дракула и непоследователните портрети на героя през годините. Той подчертава факта, че макар известният роман да се свързва с Румъния, по времето на писането Трансилвания не е била част от страната и поради този факт румънците са били незапознати с персонажа до по-нови времена, когато туризмът полита и много хората започнаха да влагат пари в образа на Дракула.

Останалите категории се оказаха донякъде противоречиви, с изложби за религиозен кич и комунистически кич, като има и секции, посветени на интериорния дизайн от края на ХХ век и на съвременния кич.

Някои от представените 200 артикула включват пластмасови сребърни кръстове, колекция от рисувани статуи на клоун и други.

Музеят дори има зона, която позволява на гостите да създават по поръчка кич в работилница, докато желаещите да покажат нещо от собствената си домашна кич колекция в музея се насърчават да изпратят снимки.

В горната част на сградата също така трябва да бъде отворена скоро и хубава художествена галерия.

предишна статияВандали оскверниха звездата на Джони Деп
следваща статия„Металика“ отмениха концертите си в Австралия