Начало Водещи МТV – 40 години емблема в музикалния бизнес

МТV – 40 години емблема в музикалния бизнес

798

Каналът MTV отбеляза 40-годишнината си с бляскаво шоу, на което бяха раздадени поредни статуетки. То беше комбинация от изпълнения на звезди като Синди Лоупър и Мадона с песни на млади творци като Оливия Родриго, Камила Кабейо и Клои в центъра „Бърклис“ в Ню Йорк.

Джъстин Бийбър и Лил Нас Екс спечелиха водещите отличия на церемонията.  Завърналият се на сцената Бийбър получи отличието за изпълнител на годината, а рапърът Лил Нас Екс взе наградата за видеоклип с „Montero (Call Me By Your Name)“. Оливия Родриго грабна отличието за най-добър нов изпълнител, както и за песен на годината с „Drivers License“.

Джъстин Бийбър получи и приза за най-добра песен в категория поп с „Peaches“. В категория рок бе отличен Джон Мейър за „Last Train Home“. Той имаше най-много номинации, откри церемонията с енергично изпълнение, като се появи от тавана на центъра „Бърклис“. Той се присъедини към Кид Ларой за изпълнението на съвместния им хит „Stay“. След това изпя и сингъла си „Ghost“.

Джъстин Бийбър не се беше качвал на сцената на видео музикалните награди на MTV от 2015 г. Шест години по-късно се завърна шеметно.

Хитът на Бруно Марс „Leave The Door Open“ е най-доброто ер енд би изпълнение на годината, а в категорията хип-хоп отличието взе „Franchise“ на Травис Скот в сътрудничество с Янг Тъг и Ем Ай Ей.

Южнокорейската кей-поп банда Би Ти Ес пък стана група на годината. Тя спечели и за сингъл на годината в този жанр с „Butter“.

Отличието за най-добро сътрудничество отиде при Доджа Кет и нео соул изпълнителката Сиза за „Kiss Me More“.

Статуетката на Оливия Родриго за най-добра песен ѝ беше връчена от Дженифър Лопес. „Това е най-вълшебният момент в живота ми“, заяви младата изпълнителка.

От сцената Мадона заяви пред крещящата тълпа в залата: „Казваха, че няма да продължим. Но все още сме тук“. В „Бърклис“ хитовете си изпълниха още Лил Нас Екс, Кейси Мъсгрейвс, Шон Мендес, Машин Гън Кели, Меган дъ Стелиън и други.

предишна статияМанчестър без Кавани срещу Йънг Бойс, Роналдо може да започне титуляр
следваща статияБългария за съжаление е 88-ата страна в доклада за щастието