Начало Свят Московските „бакшиши“ ще учат английски

Московските „бакшиши“ ще учат английски

822

През декември миналата година кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че таксиметровите шофьори в руската столица трябва бързо да научат някои основни фрази на английски, за да могат да обслужват по-добре туристите на предстоящото световно първенство по футбол през лятото, съобщава Automedia.

Градските власти потвърдиха, че специални разрешителни за работа в дните на мондиала ще получат около 5000 таксиметрови шофьори, като всеки един от тях трябва да има поне базови познания по английски, а както обясни Собянин да знаят поне прости фрази, с които да си общуват с футболните фенове от цял свят.

Затова и сега спешно започват курсове на таксиметровите шофьори, като средно всеки един от тях ще трябва да посвети около 8 часа на английския, за да е готов за световното.

От канцеларията на Собянин обявиха, че кметството е готово да финансира въпросните курсове, които се очаква да струват 30 милиона рубли или малко над 420 000 евро.

Сега вече тече акредитирането на въпросните 5000 таксиметрови шофьори, като кандидатите не трябва да имат неплатени глоби, колите им трябва да са обозначени като такси според държавните изисквания и в купето да има табелка с информация за водача и тарифите за превоз.

предишна статияКакъв е смисълът на живота в по-малко от 300 думи?
следваща статияЕто кой автомобил бе обявен за най-разкошен в историята (СНИМКИ)