Слави Трифонов

В София, на закрито за медиите събрание, беше учредена партията на Слави Трифонов и неговия екип. Тя e с името „Няма такава държава“.

Учредяването на партията беше със строг пропускателен режим, не се допускаха медии и граждани. Пропускаха се само предварително обявени делегати, които се събираха часове преди обявения начален час в зала в столичния квартал „Лозенец“.

Още, когато обяви намеренията си за създаване на политическа партия, Слави обяви и основните и цели, а именно: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно и електронно гласуване, както и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми.

Партията предлага още пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районните управления на МВР.

Всички тези цели са много добри, защото укрепват демокрацията и не позволяват на олигархичните структури да правят каквото си искат, както е в момента.

Какво обаче озадачи хората след събитието за учредяването на „Няма такава държава”?

Всички цели бяха изказани при закрити врата, дори привърженици на Трифонов дошли от Русе, Добрич и други български градове останаха неприятно изненадани и видимо разочаровани, след като не бяха допуснати в залата. Всички делегати излязоха абсолютно безмълвни, като само Крум Савов се опита да вкара чувство за хумор обявявайки, че е „член на своето семейство”.

Засилената охрана, черни джипове, всичко това напомни на едни отминали години и определено не направи добро впечатление.

По-късно в профила на Салви Трифонов във Фейсбук се появи видео с краткото му изявление пред делегатите на учредителното събрание.

 

предишна статияАлександър Симов: За съкратеното следствие изразяваме волята на хората
следваща статияЕвропейския „начин на живот“ срещу американския