Начало Водещи Моделът Бар Рафаели ще води „Евровизия 2019“

Моделът Бар Рафаели ще води „Евровизия 2019“

1473
Бар Рафели

Водещи на песенния конкурс „Евровизия 2019“ през май тази година в Израел ще бъде израелският супермодел Бар Рефаели и телевизионният водещ и шоумен Ерез Тал.

„Супермоделът ще ръководи конкурса, въпреки предявените обвинения в пране на пари и укриване на данъци“, пише Таймс Израел. Според него Рафаели и Тал ще бъдат главните водещи на шоуто, а Аси Азар и Луси Аюб ще им помагат зад кулисите.

Първият и вторият полуфинал на „Евровизия 2019“ ще се проведат на 14 и 16 май в Тел Авив, а финалът ще бъде на 18 май, предава ИТАР-ТАСС.

Израел е била домакин на международния песенен конкурс два пъти – през 1979 и 1999 г.

Преди три години Бар Рафаели няколко пъти в продължение на няколко часа беше разпитвана в израелската данъчна служба за това, което местните медии нарекоха „практика на системна препродажба на дрехи и аксесоари“, дарени на супермодели от водещи световни дизайнери, без съответните данъчни плащания в Израел. В допълнение, през 2015 г. Рафаели бе задържана за разпит по подозрение за укриване на данъци в размер на 260 000 долара. при т.нар. бартерни хонорари. Тогава тя беше освободена под финансовата гаранция от 750 000 шекела (около 200 000 долара). Топ моделът отрича всички обвинения.

Правото да бъде домакин на международния песенен конкурс тази година Израел получи след победата на израелката Нета Барзилай с песента „Играчка“ на 13 май миналата година на „Евровизия 2018“ в Лисабон. 25-годишната Нета спечели в столицата на Португалия, като събра общо 529 точки, след като журито и телевизионните зрители гласуваха. Тя получи билет за „Евровизия“ благодарение на победата в музикално риалити шоу в Израел. Преди това Барзилай е служила в армията в Израелския военен оркестър, а също така е работила като инструктор в професионален лагер за млади музиканти.

предишна статияИзменението на климата – виновник за Арабската пролет, войните и миграцията
следваща статияЕмоционален концерт за Лейди Гага в Лас Вегас