евакуация

Властите в САЩ мобилизираха специален отряд във връзка с пандемията от коронавируса. Задачата му е, наред с другото, евентуалната евакуация на правителството от Вашингтон, пише сп. „Нюзуик”.

По-рано кметът на окръг Колумбия Боузър удължи извънредното положение с още един месец поради нарастващия брой случаи на коронавирусна инфекция. Има опасения, че бързото разпространение на COVID-19 във Вашингтон ще придобие мащаб, който може да направи невъзможно нормалното функциониране на правителството.

Според изданието спецчастта включва 10 хиляди души от силите за сигурност. Освен че защитава столицата на САЩ от възможен враг във всички посоки, отрядът трябва да е готова да евакуира не само работещите в Белия дом, но и други ключови личности на безопасно място.

Според „Нюзуик” на разположение на спецотряда са хеликоптери Blackhawk от 106-ти въздушен батальон, специално проектирани за евакуация. Служителите в това звено потвърдиха, че изучават цялостен план за аварийна евакуация (JEEP), който се отнася до ръководството на Пентагона.

предишна статияСлънчевото време продължава и днес
следваща статияСв. Синод моли поклонението пред светата Плащаница от вярващите да става без тя да се целува