Начало Здраве Митове за тренировките при жените!

Митове за тренировките при жените!

1550

В тази статия ще споделим с тях 5 популярни митове за тренировката и храненето, както и истината за всеки един, пише Bodytime.

Мит 1: Вдигането на тежести ще ви направи мускулести като мъж!

Всички сме чували това от много жени. Дами, не е така- вдигането на тежести няма да развие мъжка мускулатура при вас. Кратък урок по анатомия:

И мъжете, и жените имат хормони в организма. Тези хормони са тестостерон, естроген, прогестерон и DHEA. За тези от вас, които не са наясно, мъжете и жените притежават всички тях, но при мъжете нивата на тестостерон и DHEA са много по-високи, докато при жените количеството естроген и прогестерон е многократно по-голямо.

Тестостеронът е много мощен хормон. Той е може би основният фактор, който позволява на мъжете да изграждат типичната си мускулатура. Има ли жени на този свят, които вдигат тежести и приличат на мъже? Да. Защо? Те приемат тестостерон или друг андроген, за да постигнат това. Необходимо ли е такова суплементиране за средностатистическата жена, която иска да влезе във форма и да постигне секси тяло? НЕ!

Мит 2: Обилното хапване ще ви направи дебели!

Хапването на много торта, бонбони и сладки определено ще ви направи дебели. Подобен ефект може да имат и пилето, спагетите, бананите, каквото се сетите. Няма определен тип храна, която да бъде обвинявана за нежеланите мазнини в тялото. Трябва да разберете, че всичко, което поглъщате, съдържа калории. Ако преяждате с каквото и да било, ненужното количество ще бъде складирано като мазнини.

Когато бодибилдър, фитнес модел, професионален спортист или персонален треньор казват, че се хранят често през деня, те не смятат, че е „прекалено много”. Храненето с малки порции по 6-7 пъти на ден ще подобри метаболизма ви така, че тялото ви постоянно ще изгаря калории, а в същото време ще консумирате всичко нужно, за да поддържате добри телесни функции, да изграждате и поддържате мускулите си.

Мит 3: Въглехидратите са врагът!

Опитвайте се да стоите настрани от всички безумни диети, които ви се предлагат от списания и телевизия. Повечето са вредни за организма ви.

Няма таен трик или магическо хапче. Намаляването на въглехидратите и храненето само с пържоли няма да ви помогне да получите перфектно дупе и бедра. Съжаляваме, но това е истината. Най-строгите диети, изключващи изцяло въглехидратите, са подходящи само хората с изключително наднормено тегло, които трябва да го свалят по здравословни причини. Те не са благоприятни са оформянето на тялото.

Въглехидратите, мазнините и белтъчините са необходими за всяка хранителна програма. Те са задължителни за поддържането на всички функции на организма.

Мит 4: Тренировките превръщат мазнините в мускул!

Не, тренировката не превръща мазнините в мускули. Също така не може да превърнете ябълките в портокали чрез жонглиране. Мускулите и мазнините са две напълно различни неща. Мазнините се образуват от триглицеридите, а мускулите от аминокиселини. Как едните могат да се преобразуват в другите?

Истината е, че изграждането на мускулите от своя страна ще ви помогне да горите мазнините. Колкото повече мускули развивате, толкова повече калории ще изразходвате дори когато почивате.

Мит 5: Пиенето на много вода ще ви издуе!

Всъщност е точно обратното. Малкото вода може да ви издуе. Жените са особено уязвими в това отношение. Ако не приемате достатъчно дневно количество вода, тялото ви ще задържа всичката течност, която има в мускулите, за да поддържа необходимото хидратиране за метаболизма и другите процеси, които протичат в организма

предишна статияНовата Windows 10 превю версия оправи 9 бъга и счупи Windows Mixed Reality
следваща статияСложен ден в личните отношения на една от зодиите. Финансови загуби за друга