Начало Водещи Меси: Раната от загубения финал на Мондиал 2014 никога няма да бъде...

Меси: Раната от загубения финал на Мондиал 2014 никога няма да бъде излекувана

1314

Лионел Меси даде интервю пред сайта на световната футболна централа ФИФА. В него той сподели очакванията си за предстоящото световно първенство, разкри какво е щяло да означава евентуално некласиране на Аржентина на Мондиала, и какво очаква ще се случи с него през 2018 г. Вижте какво каза гениалният футболист:

  • Лионел, гледайки напред към световното в Русия, какви са, според теб, шансовете на Аржентина в конкуренцията на отбори като Германия и Бразилия?
  • Смятам, че ще сме в добра форма, когато дойде време за мачовете. Минахме през нещо трудно за нас. Очаквахме да се класираме по-лесно. Но видяхте, че имахме проблеми срещу Венецуела и Перу, с които завършихме наравно. Така в отбора се получи едно огромно напрежение, тъй като ако не бяхме победили в последния мач с Еквадор, нямаше да успеем да постигнем целта си. За радост, бихме и по точи начин свалихме едно огромно напрежение от плещите си. На практика сме играли само четири мача при новия ни треньор. Сигурен съм, че след този двубой срещу Еквадор, ще сме съвсем различен отбор.
  • Изненадани ли си, че Чили не успя да се класира за световното?
  • Да, както всички останали. Все пак Чили спечели последните две издания на Копа Америка и се очакваше да печели победи на още по-големи турнири, какъвто е световното първенство. Те са страхотен тим с много добри футболисти. Но това показва колко са различни квалификациите в Южна Америка, защото няма кой да ти даде нищо като подарък. Не е никак лесно да отидеш и да играеш в Боливия, Венецуела, Еквадор, Колумбия и други страни, да не говорим за Бразилия. Има все по-малко разлики между отборите и става все по-трудно да се достигне световното първенство.
  • Дали успяхте да излекувате раната от загубения финал от световното в Бразилия през 2014 г.?
  • Не! Аз не съм сигурен дали тя въобще някога ще бъде излекувана. Ние трябва просто да живеем с това. Загубата си остава завинаги в историята и няма какво да я промени. Световното първенство е нещо страхотно като изживяване, но в същото време може да е и горчив момент, в зависимост как си се представил.
  • Как се чувстваш сега, когато си на 30 години. Успя ли да постигнеш това, което си бе поставил за цел?
  • Честно да ви кажа, никога не съм си мислил какво ще е да съм на 30. Не съм си поставял цели. Просто се чувствам добре. Много съм щастлив както в личния ми живот, така и с това, което се случва във футболната ми кариера. Смея да твърдя, че съм в добра форма на терена. Чувствам се страхотно там, където съм.
  • Както всичко се променя с времето, смятате ли, че и вашата игра се е променила?
  • Да, разбира се! Всеки расте, опитва се да вкара нови неща в „репертоара“ си, прибавя нови умения. Колкото повече остарявам, толкова повече ще увеличавам уменията си и играта ми ще се променя.
  • Къде в кариерата си поставяте този мач с Еквадор?
  • Той беше изключително важен, тъй като да пропуснем световното първенство беше недопустимо за нас. Това щеше да е огромен удар както за отбора, така и за моята кариера. Не знам как щяхме да го понесем. Футболът носи огромно щастие на хората в Аржентина и един евентуален провал по пътя към световното в Русия, щеше да ги разочарова много. Това щеше да е огромно петно в историята на аржентинския футбол.
  • След победата ви над Еквадор с 3:1, за която вкарахте и трите гола, треньорът на Аржентина Хорхе Сампаоли каза, че футболът дължи на Меси световната купа. Чу ли тези думи?
  • Да, чух ги, а освен това той ми ги каза и лично. Надявам се, че футболът в крайна сметка ще ми се издължи (смее се)!
  • Говорейки за световната купа, можем ли да ти отправим едно предизвикателство. Довърши израза: През 2018 г. Лионел Меси ще е…
  • (мисли) … ще бъде баща за трети път!
предишна статия„Уолт Дисни” купува 20th Century Fox FOX от Рупърт Мърдок за 52,4 млрд. долара
следваща статияБлагоприятен ден за една от зодиите, друга ще трябва да поема повече рискове в работата