Меси

Голямата звезда на Пари Сен Жермен – Лионел Меси, може сензационно да се завърне в Барселона през лятото на 2023-а, сочи информация на испанския „Марка“. Според изданието, бащата на Лео – Хорхе Меси, вече е в контакт с президента на Барса Жоан Лапорта.

Едва ли Меси ще може да си тръгне от Париж преди изтичането на договора му през юни 2023 г.. След това обаче, изглежда завръщането му е неизбежно.

Любопитна ще е реакцията на ПСЖ на такива новини. При годишна заплата от 50 милиона евро без бонусите, вероятно клубът очаква най-голямата му звезда да мисли повече за успехи с този отбор сега, отколкото да проявява носталгия към миналото. Припомняме, че Меси изкара 17 години в Барселона и общо 21 от живота си в клуба.

Според каталунския „Мундо Депортиво“ Шави, новият треньор на Барселона, е в постоянен контакт с Меси. Аржентинецът вече му е доверил, че съжалява за напускането си. То се оказа обаче задължително заради невъзможността на Барса да го регистрира със заплащане, което да не нарушава правилата на Лигата.

Още през следващото лято Меси може да бъде включен във финансовата структура на каталунците. Изникват съмнения дали ПСЖ ще се съгласи да го пусне без пари година преди изтичането на договора му.

За първите си 7 титулярни мача в Париж Лео е вкарал 3 гола и очевидно трудно се адаптира и на терена, извън него, и към новия етап в кариерата си.

предишна статияЕксперти: „Пактът за климата от Глазгоу“ е повърхностен и неамбициозен
следваща статияЕдна от зодиите днес трябва да разчита на интуицията си