Начало Култура Мелани Грифит призна за дълго пазена в тайна болест

Мелани Грифит призна за дълго пазена в тайна болест

3453

Мелани Грифит призна за заболяване, което пази в тайна от дълго време. Преди шест години актрисата, която наскоро навърши 60 г., е била диагностицирана с епилепсия. Бившата съпруга на Антонио Бандерас разбрала диагнозата си по време на Филмовия фестивал в Кан през 2011 г., след като припаднала два пъти.

Грифит разказа за това по време на форум за женското ментално здраве, организиран от Шарън Стоун, която получи удар през 2001 г.

Актрисата сподели, че от четири години не е имала пристъпи и че те се дължали основно на стрес. „Всеки припадък беше вследствие на силно напрежение, което изпитвах“, допълни Грифит.

Тя разкри още, че пристъпите намалели след развода ѝ с Антонио Бандерас. Двамата бяха женени 18 години до преди две лета, когато се разделиха официално. „Разводът беше моето лекарство“, каза през смях актрисата и допълни, че след раздялата с бившия си съпруг започнала да води много по-здравословен начин на живот.

Грифит е носителка на „Златен глобус“ през 1988 г. за филма „Работещо момиче“. Родена е през 1957 г. в актьорско семейство. Дъщеря е на актрисата Типи Хедрен, известна с участието си във филма на Хичкок „Птиците“. Мелани участва в реклама едва на 9-месечна възраст, започва да се снима в киното още през 1975 г., на 17-годишна възраст. След „Златния глобус“ следват поредица от неуспешни филми докато не изиграва ролята на наркоманка във филма „Още един ден в рая“ (1998) (Another Day in Paradise) и във филма на своя съпруг „Луди в Алабама“ (1999) (Crazy in Alabama). След този краткотраен успех се снима само в малки роли в независими филми.

Интересен факт от нейния живот е, че среща първия си съпруг Дон Джонсън, когато е само на 14 и двамата имат връзка в продължение на 4 години преди да се оженят. Дъщеря им Дакота Джонсън също е актриса. Има по едно дете от всеки брак – един син и две дъщери.

предишна статияЖивотното, чиято кръв струва 15 873 долара
следваща статияГригор Димитров мина с лекота през Миша Зверев