Елизабет, Меган Маркъл

Херцогинята на Съсекс Меган взе изненадващо решение за предстоящото раждане на първото си дете, съобщава в. „Дейли мейл“. Съпругата на принц Хари отказа да се довери на грижите на лекарите на кралица Елизабет Втора, които определи като „мъже в костюми“.

37-годишната Меган реши да скъса с традицията и е избрала да роди под грижите на собствен екип, воден от жена лекар.

Гинеколозите Алън Фратинг и Гай Торп – Бийстън, който е най-добрият експерт по високорискови бременности, бяха лекарите, които изродиха и трите деца на херцозите на Кеймбридж Уилям и Кейт. Те са сред най-добрите специалисти в света, но никой от двамата няма да присъства на раждането на Меган, която „любезно“ отказала услугите им.

Разбира се лекарите на кралицата по протокол не могат да бъдат изцяло изключени от раждането и вероятно по протокол ще се намесят „в случай, че нещо се обърка“.

Източник, близък до херцозите на Съсекс заяви, че Меган и Хари не мислят да спазят друга традиция – да позират с новороденото пред медиите веднага след раждането. Според тях това не било наложително, тъй като бебето няма да е директен наследник на британския престол.

Вероятно раждането ще бъде оповестено с кратко съобщение, а по-късно ще бъде публикувана снимка. Според близки на Меган тя не намирала за необходимо след раждането да става и да се облича официално за няколко медийни снимки, само защото „хората си мислят, че трябва да го направи.“

предишна статияХоландец измина 95 000 км за 3 години с електрически автомобил
следваща статияНулево равенство във втория за седмицата мач „Лудогорец“ – ЦСКА