Начало Свят Мачовете на Евро 2020 днес

Мачовете на Евро 2020 днес

908
Купата на Германия

Още три мача от груповата фаза на Евро 2020 ще се изиграят в понеделник, като днес участието си започва един от фаворитите за титлата Испания. Трикратните шампиони ще посрещнат Швеция в Севиля от 22:00 часа българско време в откриващия си мач от група Е на турнира. Макар и селекционерът на Испания Луис Енрике да твърди, че неговият тим не е сред фаворитите за трофея, силното представяне на отбора в квалификациите говори друго – Испания имаше най-голямо владение на топката (70 процента), най-много отправени удари (227) и най-голям процент успешни пасове (91 процента) от всички участници в квалификациите.

Преди това от 19:00 часа в другия мач от групата Полша се изправя срещу Словакия в Санкт Петербург. Най-добрият нападател в света за изминалия сезон и един от фаворитите за Златната топка Роберт Левандовски ще се опита да поведе своите съотборници към успешен старт на Евро 2020 срещу аутсайдера в групата.

В ранния мач от 16:00 часа Шотландия посреща Чехия в Глазгоу в първия си мач на голям форум от 23 години насам. В досегашните си десет участия на европейски и световни финали шотландците нито веднъж не са успявали да преминат груповата фаза, но домакински успех днес би ги доближил до осминафиналите на Евро 2020.

Програмата на Евро 2020 за понеделник:

16:00, Глазгоу, Група D: Шотландия – Чехия

19:00, Санкт Петербург, Група Е: Полша – Словакия

22:00, Севиля, Група Е: Испания – Швеция.

предишна статияПрепоръката на звездите за една от зодиите за днес е,да бъдат сдържани в изказванията си
следваща статияДжокович: Това е едно от най-великите постижения в кариерата ми