Начало Водещи Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия

Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия

1272
Марая Кери

Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия. Американската певица се появи в черна, искряща рокля пред скандиращо огромно множество в Икономическия град Крал Абдула – мегапроект, създаден през 2005 година от тогавашния крал на страната.

Ди джей Тиесто и танцьорът Шон Пол бяха другите изпълнители на шоуто в града, който се намира на около 2 часа от Мека.

Марая Кери стана първата жена, която пее в Саудитска Арабия откакто беше премахната забраната за увеселителната индустрия и отменена половата сегрегация.

През декември Енрике Иглесиас, Блек Айд Пийс и Дейвит Гена също бяха поканени да изнесат концерти в кралството след либералните реформи, извършени от саудитския принц Мохамед бин Салман.

Но решението на Марая Кери пее в Саудитска Арабия срещна остри критики от страна на правозащитници, които посочиха, че режимът не се отнася сериозно към защитата на човешките права. Като доказателство те посочиха продължаващите арести на жени-активистки, бруталното убийство на журналиста Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул и продължаващата кървава война в Йемен.

Според правозащитниците, тези концерти са опит от страна на режима да изглади международния си имидж, докато продължава и дори разширява репресиите в страната.

предишна статияЗимен Симеоновден
следваща статияКралица Елизабет II ще бъде евакуирана в случай на бунт заради Брекзит без споразумение