Дон Диего се завръща към треньорството

Аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона помоли „Божията ръка“ да спре пандемията от коронавирус и да позволи възвръщането на нормалния живот.

Световният шампион направи препратка към гола си с ръка по време на Мондиал 1986, след като аржентинските футболни шефове гласуваха за край на настоящия сезон, като няма да има и изпадащи, което позволи на водения от Марадона Химнасия, намиращ се на дъното на класирането, да се спаси.

„Днес ни се случи това нещо и много хора казват, че е нова „Божия ръка“. Но днес моля тази „Божия ръка“ да спре пандемията, така че хората да се завърнат към своите животи, здрави и щастливи“, сподели той, отнасяйки се към известния си гол с ръка срещу Англия в четвъртфиналите на Световното през 1986.

Тогава с капитанската лента, легендата отвърна на противоречивия му гол в Мексико, казвайки „това беше Божията ръка!“. Аржентина надви англичаните с 2:1 в онази среща. Относно спасяването на неговия Химнасия, той сподели за аржентинското издание Clarin: „Това не е краят, който искахме, бяхме убедени, че ще се спасим с изявите си на терена“.

Аржентина е под карантина от 20 март, като коронавирусът инфектира 4 114 души в страната, а 207 от тях починаха. 59-годишният Марадона, назначен на треньорския пост през септември, добави, че клубовете в Аржентина са изправени пред години на финансови затруднения.

„Надявам се всичк да осъзнават какво ни чака след края на кризата, за доброто на футбола. Никой не е като Рамбо в тази война, защото дори той губи в нея“, завърши той.

предишна статияПламъци погълнали домашния фитнес на Бритни Спиърс
следваща статияТопло и относително тихо време с кратки превалявания на места