Начало Свят Малките лъвчета Масуд и Терез вече са в Холандия

Малките лъвчета Масуд и Терез вече са в Холандия

1295
лъвчета

Двете малки лъвчета Терез и Масуд вече са в спасителния център за големи котки „Фелида” в Холандия и се чувстват много добре в новия си дом. Те заминаха в неделя от зоологическата градина в София, придружени от представители на двете природозащитни организации, които ги спасиха от незаконния зоокът в Разград. Любомила Кривошиева и Марина Георгиева от фондация „Дивите животни”, и Явор Гечев от „Четири лапи” се бориха за живота им ежедневно, осигуриха им нов и подходящ дом и доскоро полагаха грижи за малките в клиника „Добро хрумване”.

Изпращането на двете лъвчета в спасителен център в Холандия стана възможно след трудна битка за живота им, редица перипетии и обрати дали ще заминат или ще останат в зоопарка в Пазарджик, бавене на документи и два граждански протеста.

Предстои, когато укрепнат здравословно и са готови, лъвчетата да бъдат прехвърлени в убежището за големи котки „Лайънс рок”в Южна Африка.

Петмесечните животни са пристигнали в 2.45 ч. българско време в понеделник срещу вторник в новия си дом. Засега са настанени в пространство с обща площ на заграждението 50 квадратни метра, но скоро ще бъдат преместени на по-голяма площ. Във вътрешната част на „етската им стая” се поддържа постоянна температура, над мястото за спане на животните има инфрачервени лампи.

Още с пристигането малките са започнали да си играят, без да се плашат от човешкото присъствие и светкавиците на фотоапаратите. Животните са понесли добре и дългото пътуване до новия си дом.

предишна статия​“Спайс гърлс“ създават собствена звукозаписна къща
следваща статияХристо Стоичков: България има нелоши футболисти, но те не играят в големи клубове