Начало Свят Макрон: Трябва да сме готови Русия никога да не спечели

Макрон: Трябва да сме готови Русия никога да не спечели

39
Еманюел Макрон
Снимка: БТА

Президентът на Франция, Еманюел Макрон изрази готовност за нови действия от страна на Европа, за да помогне на Украйна в случай на разрастване на конфликта.

В интервюто си на френския телевизионен канал „Те Еф едно“ той заяви, че ако искаме мир, трябва да сме готови за война.

Макрон подчерта важността да не се допуска Русия да спечели конфликта, тъй като това би намалило доверието в Европа до нула.

Той увери, че Франция няма да нападне Русия, но същевременно не може да стои безучастно пред агресията на руските интереси, включително на френска територия.

Макрон ясно заяви, че защитата на Украйна и подкрепата й за мир не трябва да бъдат ограничени, а той дори не изключва възможността за изпращане на френски войски в региона.

Президентът предупреди, че Русия не бива да бъде позволено да спечели войната, тъй като това би имало сериозни последици за сигурността на Европа и на французите.

Макрон призова Европа да не бъде слаба и да действа решително, тъй като конфликтът може да разраства и да ескалира извън границите на Украйна.

Той завърши, като подчерта необходимостта от определяне на червени линии, които да накарат Русия да потърпи поражение в този конфликт.

За повече новини посетететук

предишна статияСлед резолюция на ЕП относно румънското държавно съкровище Мария Захарова: Румъния иска да реши икономическите си проблеми за сметка на Русия
следваща статияНестеров приключи участието си на турнир по тенис в Казахстан