Начало Любопитно „Макдоналдс“ промени логото си за един ден. Вижте защо!

„Макдоналдс“ промени логото си за един ден. Вижте защо!

1993

Американската компания „Макдоналдс“, собственик на една от най-големите вериги ресторанти за бързо хранене на света, за един ден промени своето лого в чест на Деня на жената 8 март. Това съобщи тв компанията Си Ен Ен.

Логото на компанията представлява буквата М. В чест на 8 март тя е обърната така, че се получава буквата W, с която започва думата „women“ – жена.

„За пръв път в нашата история ние променяме логото си в чест на забележителните постижения на жените“, каза по Си Ен Ен Уенди Люис, която е член на ръководството на „Макдоналдс“.

Тя подчерта, че една шеста от мениджърите на „Макдоналдс“ са жени. На днешния 8 март промяната в логото може да бъде видяна на сайта на компанията и на приложенията за мобилни устройства.

В сто ресторанта на веригата за бързо хранене в САЩ, персоналът, който обслужва посетителите ще има на униформите си обърнатото лого. Под марката „Макдоналдс“ работят повече от 36 000 закусвални в повече от 100 страни по света. Те обслужват ежедневно около 70 млн. клиенти.

предишна статияDeep Zone Project с нова певица, нов китарист и видео от Ибиза
следваща статия„Привличане“ е най-гледаният у нас за втора седмица