Мадона, Евровизия

Албумите на Мадона и Брус Спрингстийн са на първите две места в американските класации за пръв път от 1985 г.

Албумът на Мадона „Madame X“ оглави подреждането Билборд 200. На второ място се нареди „Western Stars“ на Спрингстийн, когото американците наричат Босът.

За последно това се е случвало през зимата на 1985 г., когато легендарният албум „Born in the USA“ на Брус Спрингстийн оглавява класациите, а един от най-известните албуми на Мадона „Like a Virgin“ се нарежда втори.

Сега Мадона е на 60 години, а Спрингстийн на 69. Заедно с Принс и Майкъл Джексън, те са считани за американските изпълнители, които вкарват музикалния бизнес в нова ера, залагайки на видеоклиповете. Това дава на албумите много по-дълъг живот в класациите и прави телевизии като MTV едни от най-гледаните в света, пише АФП.

Въпреки че критиката не хареса новия албум на Мадона, той тръгна успешно заради модерния метод за продажби. По примера на изпълнители от по-ново поколение, като Тайлър Суифт и Кейти Пери, Мадона продава албума в пакет с билети за нейни концерти или рекламни облекла и сувенири.

Според експерти, успехът на ветераните няма да продължи дълго. Очаква се още следващата седмица на върха в класацията да се върне нашумелият рапър Лил Нас Екс.

предишна статияРиана се напи до козирката в телевизионно шоу
следваща статияИ днес не излизайте без чадър, за всеки случай