Начало България Лятото в Бургаско няма да е спокойно: Полицията вади нов уред срещу...

Лятото в Бургаско няма да е спокойно: Полицията вади нов уред срещу пияни и дрогирани шофьори

49
Дрегер
ОДМВР

Полицията в Бургас е с ново устройство, което отчита алкохола и наркотиците в кръвта с голяма точност. Това устройство ще се използва за тестване на водачите, които не приемат резултатите от дрегера по време на проверка.

Процедурата с новото устройство е бърза и еквивалентна на кръвна проба, като отнема до 30 минути.

В Бургас вече се отбелязва намаление на случаите на шофьори, заловени да шофират след употреба на алкохол и наркотици.

„Нашата отделението е оборудвано с нов апарат, който дава възможност на водачите да бъдат протестиране отново, ако са несъгласни с резултатите от дрегера. Този анализатор е по-точен и ефективен“ – сподели началникът на службата „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Бургас кмет Марин Димитров.

Апаратурата е приета като доказателство, равно на кръвна проба, и представлява последно технологично постижение, каза оперативният дежурен Алексей Русев.

Полицията в Бургас разполага и с нов паркинг за съхранение на конфискувани автомобили на водачи, употребили наркотици и алкохол. Районните управления на Южното Черноморие вече са препълнени със задържани коли.

Областната дирекция на МВР в Бургас е лидер по броя на конфискувани автомобили, особено през летните месеци. Досега са започнати близо 360 досъдебни производства.

Вижте още новини от деня тук