Начало Водещи Любомир Аламанов само за ДЕБАТИ: Няколко политически формации нямат желание България да...

Любомир Аламанов само за ДЕБАТИ: Няколко политически формации нямат желание България да направи истински реформи

44
Любомир Аламанов
На снимката: Любомир Аламанов

Няколко политически формации нямат желание България да направи истински реформи и да стане нормална държава.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ.БГ ПР и комуникационният експерт Любомир Аламанов. Той коментира доколко е важно да бъде изяснен въпросът кой е предложил текстовете за служебния кабинет в Конституцията.

Истината винаги е важна. От една страна, заради самия принцип. От друга, за да се даде отговор на политическите манипулации, опитващите се да очернят ППДБ с фиктивна вина, която нямат. Но за съжаление и тази тема ще отмине в общата истерична мъгла, както всички други, целящи да отклонят общественото внимание от най-важното: че няколко политически формации нямат желание България да направи истински реформи и да стане нормална държава, каза Аламанов.

Според него след предсрочните парламентарни избори се открояват четири варианта за мнозинства, които носят „точни и ясни последствия“.

Първият вариант е мнозинство на ГЕРБ и ДПС, които само „или с патерици от псевдо-патриотичните партии“ да направят управление, което ще копира правителството Борисов 3.

„Следват: застой, липса на реформи, мимикрия и истерична пропаганда, постепенно потъване във феодализирано парцелиране на обществото, бягство на инвеститори и млада работна ръка“, обясни Аламанов.

Втори вариант според него е вдигане на резултата на „псевдо-патриотичните партии“, които ще могат да управляват или сами, или с помощта на някоя от другите партии в парламента. От това според Аламанов следва да има опити за излизане от евро-атлантическите структури и връщане в кремълската орбита.

„Вариант 3: ППДБ получават значително повече депутатски места спрямо сегашния парламент. Тогава ще могат да направят самостоятелно управление, или поне да диктуват условията на евентуални партньори. Ще може да видим дали наистина сами могат да направят всички необходими реформи“, обясни Аламанов.

Последният вариант предвижда запазване на положението, което беше до момента „с плюс-минус по няколко депутати на различните политически сили“.

„И тогава всеки трябва да даде конкретен отговор на въпроса: Иска ли да се направят бързи и ясни реформи, така че да се освободим от джуджета, нотариуси, пътни карти и всичко останало“, допълни той.

Целият текст на интервюто четете утре.

предишна статияНай-малко петима чуждестранни хуманитарни работници са убити при израелски удари в Газа
следваща статияТехнически университет – Варна награди победителите в Националната университетска олимпиада по програмиране за ученици от ХI и XII клас