Начало България Любомир Аламанов само за ДЕБАТИ: Няколко политически формации нямат желание България да...

Любомир Аламанов само за ДЕБАТИ: Няколко политически формации нямат желание България да направи истински реформи

64
Любомир Аламанов
На снимката: Любомир Аламанов

Няколко политически формации не желаят България да претърпи реални промени и да се превърне в нормална държава.

Това беше отбелязано в интервю за ДЕБАТИ.БГ от ПР и комуникационен експерт Любомир Аламанов. Той сподели мнението си относно важността на разкриването на авторите на предложените текстове за служебния кабинет в Конституцията.

Истината винаги е от значение. Тя е важна както по принцип, така и за горене на политическите манипулации, които се опитват да опетнят ППДБ с несъществуваща вина. За съжаление, обаче, тази тема вероятно ще бъде изтласкана в мъглата на истерията, както и други, които целят да отклонят общественото внимание от най-същественото: че няколко политически формации не желаят България да извърши реални промени и да се превърне в нормална държава, заяви Аламанов.

Според него, след предсрочните парламентарни избори, се разкриват четири сценария за мнозинства, които носят „конкретни и ясни последици“.

Един от вариантите е формирането на мнозинство от ГЕРБ и ДПС, които биха управлявали „с помощта на псевдо-патриотичните партии“, като създадат управление, което да следва модела на правителството на Борисов 3.

„Това би довело до затишие, липса на промени, имитации и истерична пропаганда, последвано от постепенно потъване във феодализирано партийно деление на обществото, избягване на инвеститори и млада работна сила“, обясни Аламанов.

Според него, вторият сценарий предвижда нарастване на подкрепата към „псевдо-патриотичните партии“, които да могат да управляват сами или с помощта на други партии в парламента. Това може да доведе до опити за излизане от евро-атлантическите структури и връщане към кремълската орбита.

„Третият вариант е ППДБ да получат значително повече места в парламента от сегашните. Тогава те биха могли да формират управление самостоятелно или поне да налагат условията на евентуалните партньори. Така ще видим дали реално те могат да осъществят всички необходими реформи“, посочи Аламанов.

Последният сценарий предвижда запазването на сегашното положение с „малки изменения в броя депутати на различните политически сили“.

„Тогава всеки трябва да отговори на въпроса: Иска ли истински промени, така че да се освободим от злоупотребите, нотариусите, корупцията и всичко друго“, добави той.

Целият текст на интервюто ще бъде публикуван утре.

предишна статияЕС е силен глобален играч, който трябва да бъде още по-обединен, сигурен и конкурентоспособен, каза премиерът в оставка Николай Денков във Вилнюс
следваща статияМинистерството предоставя пълна справка за всички плащания по реализацията на тунела В МРРБ и АПИ не е постъпвал сигнал за нередности при изграждането на тунел "Железница", съобщиха от ведомството