блатен футбол

Във времето, в което представителите на ФИФА правят оглед на годността на руските комфортни стадиони, някои руснаци показват, че любимата игра футбол става и за блатото.

„По-рано, преди повече от 10 години, всички хокаха нашия футбол затова, че състоянието на стадионите ни било отвратително. Наистина те доста приличаха на тези блата, така че, в известен смисъл, ние имаме „генетично заложен“ опит за игра в такива условия“ – казва „блатният“ футболист Анатолий Сергеев.

Блатният футбол е произлязъл от Финландия. Играта много развива издържливостта. Изисква се голяма физическа дееспособност. Според състезателите преминаваннето на целия терен с крака в кал до чатала вече предизвиква умора. При удар по топката също е нужно голямо усилие. Футболистите непрекъснато търпят натоварване и затова твърдят, че по отношение на физическата трудност блатният футбол не отстъпва на истинския, въпреки че е много далеч от динамиката му.

Първият световен шампионат в този спорт е проведен преди 18 години. Сега това е и спортна дисциплина, и възможност за весело прекарване на времето. Световните първенства по блатен футбол се провеждат ежегодно във финландското село Хюрюнсалми. В Русия турнирите в дисциплината се провеждат на Мявринското блато.

предишна статияХарвард определи петте най-полезни за здравето физически упражнения
следваща статияИзбягвайте тези 4 храни, за да спите по-добре