Начало Свят Любовта е забранена или какво може да разгневи феновете на корейските поп...

Любовта е забранена или какво може да разгневи феновете на корейските поп изпълнители

69
Певицата Карина
Снимка: БТА

Певицата Карина (23 г.) от кей-поп групата „Еспа“ се изправи срещу въпросите защо реши да разкрие своята връзка, след като южнокорейски медии разкриха, че има приятел. Връзката беше потвърдена от мениджърските агенции и на двамата, което предизвика остра реакция от страна на феновете на групата.

Гневните почитатели изпратиха камион с електронен билборд до агенцията на Карина, изисквайки извинение от певицата. В профила си в Инстаграм, тя публикува писмо, в което се извинява и обещава да излекува раните, които е причинила на феновете си. Според световни медии, певиците от кей-поп индустрията се сблъскват с ограничения от страна на звукозаписните компании, които целят да запазят образа на изпълнителите си като недостъпни и необвързани личности.

Макар че някои фенове изразиха подкрепа, други се почувстваха обидени от откритията за личния живот на певицата. Издигането на музикалните звезди в култ и строгите правила на индустрията са част от стратегията на лейбълите за запазване на интереса на феновете и успеха на изпълнителите.

Подписването на договор с мениджърските компании подлага артистите на много ограничения, включително забрана за любовни връзки и запознанства. Този модел е основен за кей-поп индустрията от Република Корея и Япония, където изпълнителите трябва да се съобразят с правилата и ограниченията, наложени от компаниите.

С появата на все повече кей-поп групи на световната сцена, правилата се променят, като разкриването на личния живот на певците става все по-често явление. Въпреки забраните и ограниченията, някои изпълнители предприемат стъпки да разкрият човешката си страна, което отразява зрялост в индустрията.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияЕдинствено руската пшеница се изстреля рязко нагоре до 235 долара за тон Цените на царевицата тръгнаха нагоре на световните борси, докато при пшеницата продължава отрицателната тенденция
следваща статияКакви са основните характеристики на законопроекта за амнистия на каталунските сепаратисти?