Начало Водещи Луксозните хотели в Кан ще бъдат ремонтирани за 1 милиард долара

Луксозните хотели в Кан ще бъдат ремонтирани за 1 милиард долара

1358
Кан, луксозни хотели

Луксозните хотели в Кан ще бъдат ремонтирани за над 1 милиард долара. Някои от най-известните сгради по прочутия крайбрежен булевард Ла Кроазет са загубили от блясъка си, пише АФП.

Според председателя на съюза на хотелиерите в Кан Мишел Шевион, хотелите имат нужда от ремонт.

„Клиентите не са по-малко, но нивото на удовлетвореност у тях спада. Пристигнаха и големите интернационални вериги. За да запазим дела си на пазара е необходимо да правим нещата както трябва“, казва Шевион.

Огромни суми се инвестират в ремонтите на някои от най-известните хотели. На първо място са катарските собственици на Бел Епок Карлтън, чиито кули с куполи доминират над крайбрежния булевард. Те влагат 300 милиона евро за реновация.

Радисън Блу, Мариот и Маджестик също правят значими ремонти.

Най-големият хотел в Кан – Мартинес, с неговите 409 стаи, отново е отворен за гости тази година, след ремонт за 150 милиона евро, при който беше подменено практически всичко.

Днес най-луксозният апартамент струва 34 хиляди евро на вечер през лятото. Тази цена се вдига по време на филмовия фестивал, като точната сума се пази в тайна.

„Ако вземете предвид и по-малките хотели, които съставляват половината от 5500-те стаи в Кан, сумата не е далеч от 1 милиард. За град със 70 хиляди жители, това е рядкост“, казва Шевион.

предишна статияКока-Кола пусна напитки по случай Рамадана
следваща статияЛуната се смалява