леопард

Леопард предизвика паника в индийския град Джаландар, съобщава АФП. Хищникът се промъквал поне няколко часа между сградите и нападнал няколко души. Четирима били съборени на земята и хапани от едрото животно.

Поне 6 часа властите гониха леопарда из тесните улички на 800-хилядния град. В крайна сметка имало нужда от три стрелички с упойващо вещество, за да бъде приспана голямата котка.

Според властите няма сериозно пострадали. Служители от близък зоопарк откарали леопарда в клетка. В следващите няколко дни животното ще бъде наблюдавано, преди да се реши каква ще бъде съдбата му.

Ден по-рано див леопард се появи в индийския град Насик, Махаращра и рани трима души, информира „Лента.ру“.

Звярът се появил в Насик рано сутринта. Служители на горското стопанство смятат, че той е попаднал в града през обезлесена гора в района Чандша, разположена в съседство. Експертите не могли да се справят с хищника няколко часа.

Докато се опитвали да го уловят, на улицата се събрала тълпа любопитни зрители, които искали да погледат животното, а след малко пристигнал и телевизионен екип. Тълпата от хора привлякла местния политик Сантош Гайквад от ултрадясната националистическа партия „Шивсена“. Той се опитал да въдвори ред, но леопардът скочил върху него и двама от операторите. Ранените били откарани в болница.

Хищникът бил заловен около 11 часа местно време. Според представител на горската служба, когато всички формалности са уредени, той ще бъде отведен в гората и пуснат на воля.

предишна статияПравославната църква чества Трифоновден
следваща статия„Фейсбук“ закри стотици акаунти за систематично публикуване на фалшиви новини