кученце

Вярно кученце чака над 80 дни на натоварен път, след като стопанката му загина там, и спечели сърцата на онлайн обществата в Китай, съобщи Би Би Си. Кадрите с животното, застанало на пътя в Хохот, Вътрешна Монголия, бяха гледани 1,4 милиона пъти на популярния микроблог „Сина Уейбо“.

Китайският уебсайт „Пиър Видео“ твърди, че животното е виждано на пътя всеки ден, откакто стопанката му загина на 21 август. Таксиметров шофьор пък каза, че са се опитвали да му помогнат, но то бяга.

„Шофьорите често дават храна на малкото куче, но когато излезем, то се отдръпва – каза той – Отношенията на тази жена с кучето й бяха много дълбоки. След като тя загина, малкото куче остана на пост. Всеки ден е на пътя, често го виждам. Връзката между човек и куче е толкова истинка…“

Видеото с кучето е заснето на 10-и ноември и откакто бе споделено в „Уейбо“ /сайтът, използван в Китай вместо „Туитър“ и „Фейсбук“/, потребителите коментират верността на кучето.

„Това малко куче е толкова вярно. Семейството ми имаше куче и то ме чакаше до училище“ – каза един от тях.

Друг потребител изрази загриженост за състоянието на животинчето.

„Много е опасно за това кученце да стои несред пътя. Надявам се някои добри хора да го осиновят и да го вземат на безопасно място“ – каза той.

Това не е първото посветено на стопанина си куче, което успява да трогне сърцата на хората в китайските опнлайн платформи. По-рано тази година потребителите на „Пиър видео“ бяха покорени от възрастното куче Ксинксионг, който непрекъснато чака своя собственик до гарата, в която той работи.

В Япония Хачико от породата акита стана известен през 20-те години на миналия век с това, че посреща стопанина си всеки ден на жп-гарата. Той продължил да ходи там цели 9 години след смъртта на човека.

предишна статияЯпонска флотилия ще избие повече от 330 кита в Антарктика
следваща статияСЗО: До антибиотици да се прибягва само в краен случай