Кухнята

Учудващо, но кухнята – а не холът, е любимо място на хората, които са в изолация заради разпространението на коронавирусната инфекция по света.

В изследването са участвали над хиляда души, които са заявили, че кухнята им е любимо място и обичат да прекарват времето си там не само в хапване и готвене, но и за социален живот или работа.

  • Така над 42% от анкетираните избират кухнята за свое лично пространство,
  • 17.6% предпочитат други стаи в дома си,
  • 15.6% стоят по балконите си,
  • а 10.6% стоят предимно в банята.

Други 1.8% от запитаните – вероятно на шега, отговорят, че килерът е най-привлекателен за тях, докато 0,9 процента от анкетираните са избрали отговора „коридор“. Почти шест процента от участниците в проучването прекарват време в някаква „друга част на апартамента“, а 5,5% не искат да споделят предпочитанията си.

Според наложените карантинни мерки за самоизолация в по-голяма част от света хората могат да напускат домовете си само при разходка на куче, при отиване на работа, на лекар, до аптеката или хранителен магазин, или при друга неотложна нужда.

В тази част на анкетата става ясно, че 49% от руснаците спазват самоизолацията по всички правила, тоест от време на време напускат дома си да пазаруват храни, лекарства или излизат с кучето си. 33% излизат само на работа. 7% от анкетираните признават, че изобщо не излизат, а куриери им носят необходимите продукти.

4% признават, че излизат само нощем, когато е сигурно, че няма да срещнат други хора.

Хората, които откровено са признали, че не спазват никакви карантинни и изолационни мерки, съставляват 7% от запитаните.

Охраната на Хари и Меган може да им струва 800 британски лири на ден
предишна статияЕдна от зодиите трябва да внимава да не изгуби половинката си днес
следваща статияКитай е реализирал износ за 1.45 милиарда долара