Начало Спорт Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на WBO, а брат му Тервел отбеляза...

Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на WBO, а брат му Тервел отбеляза 19-ата си победа

44
Кубрат Пулев
Снимка: БТА

Кубрат Пулев спечели международния титлата на Световната боксова асоциация (WBO) в категория тежка след като победи украинският боксьор Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение, съобщи БТА.

Пред над 8000 зрители в „Арена София“ Пулев надигра своя противник с крайен резултат от 117:111, което беше потвърдено от картите на тримата съдии край ринга.

Това беше 31-ата победа за Пулев в 34 мача като професионалист, при три загуби. Шевадзуцкий записа втори поражение в 13 мача, след като имаше 11 победи.

Завкръглена игра беше видяна в началото на мача, като в първия рунд двамата боксьори се опознаваха и Пулев трудно успяваше да промени плановете на 130-килограмовия украинец.

Динамиката се увеличи в началото на втория рунд, като двамата боксьори действаха по-близо един до друг. Това доведе до оплаквания от двете страни за нечестни действия.

Следвало е няколко рунда, в които нито единият боксьор не доминираше явно. Пулев се насочваше към атаките върху главата на Шевадзуцкий, докато украинецът търсеше нокаутиращ удар.

Шевадзуцкий започна да показва признаци на умора в шестия рунд и все повече отстъпваше пред атаките на Пулев. Българинът беше по-маневрен и постоянно натискаше своя съперник.

Кубрат Пулев изпрати мощен десен прав удар в лицето на украинеца в осмия рунд, но последният успя да стои на крака. В края на мача Шевадзуцкий се пробуди и тръгна по-агресивно в атака, което направи срещата по-занимателна за зрителите.

Вдигнатото напрежение накрая на мача доведе до няколко разменени удара след гонга за край на 11-ия рунд, но съдията успокои ситуацията бързо.

Дванадесетият рунд беше най-атрактивният с интензивни действия от двете страни, което вълнуващо зрителите и двамата боксьори.

След мача на ринга се качи германският боксьор Махмуд Чар, носител на „регулярната“ световна титла на WBA в тежка категория. Чар трябваше да се бие с Пулев тази вечер, но се контузи и беше заменен от Шевадзуцкий.

Шевадзуцкий издигна знамето на Украйна в края на мача, което раздели публиката в „Арена София“.

Тервел Пулев победи Роли Ламбърт

Тервел Пулев постигна 19-та си победа на професионалния ринг, като надви камерунеца Роли Ламбърт с единодушно съдийско решение в предпоследния мач от вечерта. В полутежка категория срещата беше преценена от съдиите като 79:73, 79:73, 80:72 в полза на българина.

След победата, Пулев има 19 победи (14 с нокаут) и само една загуба.

Българинът влезе на ринга под песента „Излел е Дельо хайдутин“, последвана от „Highway to Hell“ на AC/DC.

Мачът започна равнопоставено, но Ламбърт успя да отвори рана над око на Пулев в третия рунд. В последващите рундове обаче българинът показваше голяма сила и душевна издръжливост.

Във втората половина на срещата Пулев имаше сериозно предимство пред съперника си, което бе очевидно и за публиката в залата.

Още новини от деня – четете тук