Начало Спорт Кристиано Роналдо ще рекламира китайски джипове

Кристиано Роналдо ще рекламира китайски джипове

813
Роналдо

Представената през 2016 г. марка Wey се позиционира от нейния соственик – компанията Gret Wall, на по-високо стъпало от „народния” бранд Haval. Кросоувърите Wey вече се продават на китайския пазар, като се подготвят за настъпление в САЩ, Австралия и Европа, където са регистрирани като търговска марка, пише Automedia.

Първоначалните планове на китайците предвиждаха Wey да стъпи на европейския пазар през 2020 г., а 12 месеца след това да се опита да покори и Америка. Това обаче е на път да се промени, като компанията ще форсира събитията. За целта Great Wall намери популярно лице, което да рекламира продукция на Wey. Това е мегазвездата на „Реал” (Мадрид) – Кристиано Роналдо.

Португалецът официално подписа договор с китайците, като конкретни срокове, както и финансови параметри, не бяха посочени. Мероприятието се проведе в испанската столица, където Кристиано позира пред медиите с един от шефовете на Great Wall, след което разгледа червен Wey VV7 с 2,0-литров турбомотор с 235 к.с.

Очаква се рекламната офанзива на новата марка в Европа да стартира още преди началото на Световното първенство по футбол, което започва през юни в Русия. Любопитното е, че Wey спонсорира излъчването на шампионата в Китай, като само преди дни подписа договор с местната телевизионна компания CCTV.

предишна статияПоказаха куриерските бусове на бъдещето
следваща статияСофтуерът за разпознаване на лице е неточен в 98% от случаите