Начало Водещи Кралица на красотата чака присъда за убийство

Кралица на красотата чака присъда за убийство

1094
кралица на красотата

Когато тази седмица някогашната кралица на красотата влезе в съдебната зала в Пуерто Рико ще бъде сложен край на едно дълго чакано възмездие от страна на роднините на богатия ѝ бивш съпруг, който беше наръган на улицата, съобщава Би Би Си.

Андреа Васкес Рихос и Адам Джел Анханг имат кратък и тъжен романс.

Сега почти 13 години след убийството на Анханг американският федерален съд най-после ще реши дали бившата кралица на красотата от Пуерто Рико е убила съпруга си, след само 6 месеца брак.

Делото срещу нея ще започне днес на 21-ви август, след необичайната правна битка за екстрадицията на Васкес от Италия и Испания.

Бащата на покойния ѝ мъж наема частен детектив, който да проследи красавицата до Италия.

„Отне ни 5 години и много усилия и енергия да я проследим, особено след като в момента, в който я локализираме тя успяваше да ни усети и се местеше”, казва Абе Анханг – баща на убития.

Анханг е бил на 32 години и е бил търговец на имоти, както и мултимилионер направил своите пари чрез създаване на софтуер за залози. Той е пребит и наръган през една септемврийска вечер през 2005 на улица в Сан Хуан.

На пръв поглед атаката изглежда като обикновен обир, който е приключил не както трябва. Васкес също е ранена от нападателя.

Според прокурорите Анханг е вярвал, че ще се срещне с жена си на вечеря, за да обсъдят условията на бъдещия им развод, но всъщност 32 годишният милионер е бил воден към смъртоносен капан.

Според обвинението Васкес е знаела, че делото няма да бъде в нейна полза, тъй като тя е подписала предбрачен договор.

След двегодишно разследване бива обвинен Джонатан Роман Ривера, служител в близко заведение, който се оказва невинен.

Но благодарение на намесата на свидетел, който заявява, че е видял как нападателят разговаря с Васкес, след като е убил мъжа ѝ, както и малко преди да я удари неособено силно.

През 2008 г. федералният съд открива доказателства, за това че Васкес е наела мъж, който е заподозрян за убийството и по-късно признава.

В изявление на съда в Сан Хуан става ясно, че Алекс „Ел Локо“ Пабон Колон е признал, че Васкес му е платила сумата от 3 милиона, за да убие мъжа ѝ.

предишна статияЕдна от зодиите ще преуспява днес, а друга я очакват изпитания
следваща статияМъж пропадна в черна дупка в музей