Начало Свят Коя кола има най-добрия автопилот?

Коя кола има най-добрия автопилот?

1986
автопилот

Според рейтинга на прочутото американско списание Consumer Reports, което провежда тестове на различни потребителски стоки, полуавтоматичната система за управление на Cadillac се оказва най-добрата в света за момента. Функционалността й е по-съвършена от автопилота на Tesla.

Consumer Reports проведе задълбочено изследване на автопилоти, инсталирани в автомобилите на четири производителя. В тестовете участваха системите: Super Cruise на Cadillac (монтирана в Cadillac CT6); Autopilot на Tesla (в Tesla Model 3, Model X и Model S); ProPilot Assist на Nissan (в Nissan Leaf и Infiniti QX50) и Pilot Assist на Volvo (в Volvo XC40 и XC60). В резултат на изследването се оказа, че най-технологичният и ефективен продукт днес е на Cadillac. Atopilot на Testi се нарежда на второ място, ProPilot Assist на Nissan е трети, а Pilot Assist на Volvo – четвърти.

Тестовете бяха проведени на частна писта и на обществени пътища в щата Кънектикът. А оценените характеристики бяха: способността на системата да управлява автоматично волана; контрол на скоростта при различни обстоятелства; простота на използване; способност на системата дълго да държи лентата на движение. Системата, отговаряща най-пълно на съвременните изисквания, стана Super Cruise, която според Consumer Reports „по най-добрия начин осигурява безопасно шофиране и необходимата концентрация от страна на водача“.

Коя кола има най-добрия автопилот?

Това се дължи главно на използването в системата Super Cruise на камери, коиот следят за това водачът да не откъсва очите си от пътя за повече от 4 сек. Веднага след като камерата заснеме, че шофьорът се е разсеял за по-дълго време, тя му изпраща сигнал. От 2020 г. системата на Cadillac ще бъде внедрена в абсолютно всички автомобили, произведени от GM.

предишна статияИзненада: питателната закуска била вредна за мозъка
следваща статияИсторията на последните живи наследници на Адолф Хитлер