Начало Водещи Корейският секс парк създаден с образователна цел

Корейският секс парк създаден с образователна цел

2181
секс

Една от най-големите световни атракции за туристи е паркът „Jeju Loveland” на територията на най-големия корейски остров Джеджу.

Красотата на острова е неописуема, но е любопитно как възниква секс паркът на негова територия, препоръчван като „мястото, където еротиката се среща с изкуството на любовта”.

Въпреки, че мястото привлича към себе си редица критики, идеята за създаването му има преди всичко исторически основания за възникването си. Именно заради това и инициаторите на парка твърдят, че той е създаден с образователна цел.

В корейската традиция все още съществуват  договорените бракове. Родителите решават съдбата на децата си, а новобрачните млади често се виждат за пръв път директно в деня на сватбата. На много от младите корейци им липсват елементарни познания за сексуалния живот.

След Корейската война, остров Джеджу се превръща в нещо като символ на хармонията и радостта от мирния живот. Топлият климат и красивите пейзажи, бързо го превръщат в любима дестинация за туристи, както и в предпочитано място за сватбени церемонии.

Основите на парка се полагат през 2002г., когато на възпитаници от университета „Хонгик” в Сеул е поръчано да изваят еротични скулптури, а две години по-късно паркът е открит.

Мнозина корейци гледат на парка като на своеборазен бунт срещу вековните корейски традиции. Пуританството в Корея допреди 15-ина години стигаше до драстични забрани за младите хора, които ги поставяха вън от цивилизования свят.

Все още в корейското общество са табу съвместните съжителства между мъж и жена, което е широко разпространена практика в САЩ и Европа; в Корея хората над 30-годишна възраст, без брачни партньори, не се ползват с „доверие”.

На фона на тези консервативни възгледи, паркът „Jeju Loveland” е буквално паметник на сексуалната революция в Корея.

„Шамарите” срещу фалша на пуританите тръгват още от входа, където първата гледка за посетителите са фалосът с жълти чорапогащи Булккеуни и вагината с розова шапка Саекеуни.

От гледна точка на познавачи на изобразителното изкуство, отделните скулптури и композициите, са изработени на много високо ниво. В парка освен стотиците скулптури, има и други фигури с еротични елементи – полови органи, които може да изучавате и пипате.

секс

Сред персонажите са представени както мъже, така и жени от различни националности, митологични образи, филмови герои и секс-играчки.

За да разгледат целия парк, на туристите са им нужни около два часа. Необходимото условие, за да влезете, е да сте навършили 18 години.

секс

За родителите, дошли с деца, има специализирана детска зона, където могат да ги поверят на грижите на специално обучени служители.

 

предишна статияШест грешки, които родителите допускат и обричат децата си на неуспех
следваща статияКъсометражната анимация, която спечели на автора си 59 награди и работа в „Дисни”