Начало Водещи Компанията на Илън Мъск Space X планира 40 космически опита догодина

Компанията на Илън Мъск Space X планира 40 космически опита догодина

954
Space X

Американската компания „Спейс Екс” планира да увеличи ракетните си пускове с 50% през идната година. Новината обяви президентът на фирмата Гуин Шотуел.

Тази година, основаната от иноватора Илън Мъск космическа компания, е направила опита, но до края на годината планира да извърши още три или четири.

„През следващата година ще увеличим темпото на ракетните си пускове с 50%. Ще летим повече през идната година в сравнение с предишната. Ако чукаме на дърво, мисля, че ще можем да достигнем до 30-40 изстрелвания годишно“, заяви Шотуел.

Тя също така изрази надежда, че най-новата модификация на ракетите „Фалкон 9” – „Блок 5” ще извърши първият си полет още в началото на 2018 година.

Според данните новата ракета ще развива с 8% повече тяга спрямо предишния модел „Блок 4” и ще може да бъде използвана поне 10 пъти.

Припомняме, че и настоящата 2017 година не мина без успех за компанията. Въпреки, че през септември една от ракетите й се взриви на изпитателния полигон и че имаше няколко забавени пуска, „Спейс Екс” успя да завърши 12-месечния цикъл с най-големия си брой реализирани ракетни изпитания. Освен това тази година гигантът извърши първият полет на ракета, използвана и преди това, доказвайки на света, че наистина ракетите й са за многократна употреба.

предишна статияБез Amazon в деня на големите намаления Black Friday?
следваща статия„Индипендънт”: Америка няма представа колко невинни хора убива в Близкия изток