Начало Здраве Кои са знаменитостите с най-опасни болести? Тези 8 холивудски звезди имат здравословни...

Кои са знаменитостите с най-опасни болести? Тези 8 холивудски звезди имат здравословни проблеми от години

2897
болести

Наричат ги звезди и много хора мислят, че имат перфектен живот. Поне това личи от кориците на списанията и предаванията по телевизията. Но извън камерите и светлината на прожекторите те са хора като нас и се сблъскват със същите проблеми.

Болестите не питат дали си известен или не, те просто покосяват организма, пише Zdrave.to.

Ким Кардашиан, Бела Хадид и Селена Гомес са част от звездите, които имат различни здравословни проблеми и говорят открито за тях в социалните мрежи. Вижте кои са останалите:

1. Сара Мишел Гелар

Актрисата, известна от „Бъфи – убийцата на вампири“, страда от сколиоза. Това е вид изкривяване на гръбначния стълб, което може да бъде както вродено, така и придобито. Заболяването на невромускулната система водещо до изкривяване на гръбнака с повече от 10 градуса. Може да се получат странично огъване и ротация на гръбнака, които да навредят на кариерата на звездата, защото тя не може да има правилна стойка. За щастие Гелар е започнала рехабилитация навреме и с годините е ходила на пилатес, което ѝ е помогнало да се чувства по-добре и да носи рокли с гол гръб без да се притеснява.

2. Шер

Световноизвестната певица е диагностицирана с вируса на Епщайн-Бар през 90-те години. Той спада към групата на херпесните вируси и може да причини хронична умора, депресия, инфекциозна мононуклеоза или рак на лимфната система. През 2014 г. Шер отмени няколко от концертите си заради болестта, която вече е увредила бъбреците и сърцето ѝ.

3. Джерард Бътлър

Малцина знаят, че актьорът е частично глух. Той не чува с дясното ухо заради операция, която е претърпял на 10-годишна възраст. Джерард говори за проблема си с усмивка и никога не е крил за него. По думите му, той не му пречи в киното.

4. Джиджи Хадид

В медиите често пише, че моделът има анорексия, но истината е друга. Хадид има понижена функция на щитовидната жлеза – хашимото. Заболяването може да доведе до рязък спад или покачване на тегло заради хормонален дисбаланс. При него работата на имунната система е забавена, което е предпоставка за по-често разболяване. На него се дължат тъмните кръгове под очите ѝ. „През последните няколко години има все повече медикаменти, с които да лекувам умората, забавения метаболизъм и постоянното чувство за студ в крайниците“, споделя Хадид в социалните мрежи. Тя уточнява, че приема хормони, с които се чувства по-добре.

5. Джак Озбърн

Той е диагностициран с множествена склероза – автоимунно невродегенеративно заболяване. През 2012 г. синът на Ози и Шарън Озбърн загуби 60% от зрението на едното си око заради своя здравословен проблем, който уврежда миелиновата обвивка на мозъка. Джак твърди, че множествената склероза не е смъртна присъда за него. Той дори създаде фонд за набиране на средства за лечението на хора със същото заболяване.

6. Чарли Шийн

Актьорът, известен с ролята си в ситкома „Двама мъже и половина“ страда от ХИВ. Той дълго криеше, че е болен, но през 2015 г. медиите го разкриха. „Трудно е да се опише. Болестта променя живота. Днес можете да живеете нормално и на другия ден вече да е различно“, споделя Шийн в свое интервю. Той вярва, че заболяването му дава възможност да стане по-добър човек.

7. Селена Гомес

Любимката на тийнейджърите има лупус – автоимунно заболяване, при което имунната система на човека възприема собствените клетки като чужди. Характеризира се с увреждане на тъканите и възпаление в различни органи на тялото. През 2017 г. състоянието на певицата се влоши и тя отмени няколко свои концерта. По-късно се подложи на бъбречна трансплантация, а донор стана нейната най-добра приятелка. „Преди време разбрах, че страдам от автоимунно заболяване, което влияе по различен начин на хората. Открих, че тревожността, паническите атаки и депресията могат да бъдат странични ефекти от автоимунното заболяване и сами по себе си те могат да предизвикат много проблеми“, написа Селена в Instagram.

8. Бела Хадид

Тя има лаймска болест, майка ѝ и брат ѝ – също. Инфекциозното заболяване предизвиква главоболие, мускулни болки, температура, умора и може да причини парализа, безсъние и депресия. Бела Хадид взима антибиотици ежедневно и често отлага снимки заради това, че не се чувства добре.

предишна статияЗакриват Google+ след рекордно изтичане на потребителски данни
следваща статияОбичате ли чесън? Ето кога може да е полезен и кога може да навреди?