coala

19-месечна коала достигна до нови висоти, след като тази седмица летя с пътнически полет от Германия до Шотландия, за да стане най-новото попълнение в зоопарка на Единбург.

Танами е мъжка куинсайслъндска коала и е имал собствена седалка, когато е летял в четвъртък с полет от Дюселдорф до шотландската столица, тъй като някои животни не може да бъдат сложени в багажното отделение.

Коалата е пътувала час и 45 мин. в специална клетка, за да може да се присъедини към колония за размножаване в Шотландия.

Там той ще смени Тоори, млада мъжка коала, която ще се завърне в Дюселдорф другата седмица.

„Коалите са много чувствителни животни и за транспортирането им се налага специална подготовка”, заяви Дарен Макгари ръководител на живата колекция на британската зоологическа градина.

„Те пътуват в пътническата кабина, а не в багажното отделение, за да може гледачите да са сигурни, че всичко е наред”, добавя още Макгари.

Макгари заяви, че ще бъде ограничен достъпът до новия обитател на зоопарка, за да може той да се адаптира към новия си дом.

„Коалите са наистина популярни сред нашите посетители и наистина прекрасно да го видим да се адаптира толкова добре, и да се наслаждава на обкръжението си”, каза още той.

Гледката на коала слизаща от пътнически самолет прикова погледите на някои от пътниците и служителите на летището.

Ръководителят на единбургското летище сподели, „ние посрещаме пътници от всички краища на света… но не всички от тях са толкова специални или сладки като коалата.”

предишна статияГоденицата на Кристиано Роналдо обидена на майка му
следваща статияТипичен летен ден, слънчев и горещ