Начало България Кметът на София: Ще има промени в такса смет! Който хвърля много...

Кметът на София: Ще има промени в такса смет! Който хвърля много боклук, плаща повече

34
Васил Терзиев
Васил Терзиев
Снимка: Архив

Според кмета на София, Васил Терзиев, въвеждането на регламента „замърсителят плаща“ ще доведе до промени в таксата за смет за жителите на града. Той обеща детайли по въпроса в близко бъдеще, за да подготви обществото.

Терзиев подчерта, че промените ще засегнат както домакинствата, така и бизнеса, като тези, които произвеждат повече боклук, ще трябва да плащат повече. Целта е да се намали дефицитът на детски градини и да се увеличи процентът на рециклиране на отпадъците.

Кметът разкри и плановете си за подобрение на системата за управление на твърдите отпадъци (RDF), като обяви, че скоро ще бъде пусната обществена поръчка за целта. Освен това, той сподели, че общинската администрация е освободила 126 души, като подчерта, че тези действия са необходими за ефективността на работата.

Като отговор на критиките за чистката в администрацията, Терзиев подчерта, че се отказва от цялата си заплата и не счита, че това е популизъм. Заяви също, че целта му е да подобри ситуацията в града и да стефайнва работата на общинските служители.

предишна статияБившият министър на електронното управление влезе с охрана в тв студио
следваща статияКметът на София: Ще има промени в такса смет! Който хвърля много боклук, плаща повече