Юрген Клоп

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази своето учудване, че големият съперник на тима Манчестър Юнайтед винаги използва дефанзивна тактика и контраатаки в дербитата между двата тима.

В неделя мърсисайдци посрещат своя съперник на „Анфийлд“, след като предишните два сблъсък между Клоп и Оле Гунар Солскяр завършиха при равенства. „Странно е да играеш срещу толкова класен отбор като Юнайтед и те използват този стил. Това прави живота ни много труден. Същото се случи и срещу Тотнъм. Това не е нормално, кой може да очаква подобно нещо. От друга страна на терена контраатаките са от най-висока световна класа. Не казвам, че те използват само контраатаки, но това е основното нещо, което правят. Може би хората ще гледат на това като критика, но не е така, това е просто описание на една трудна за нас ситуация“, коментира Клоп на днешната си пресконференция.

„Искаме да доминираме, но трябва и да се предпазваме от контраатаките. Атакуващият футбол е успешен, само когато използваш цялата широчина на терена в нападение, което прави опасна ситуацията, когато загубиш топката. Този мач изисква от нас да сме перфектни. Ако загубиш топката в неподходящ момент и влакът потегля“, допълни Клоп, който разкри, че централният халф Фабиньо и централният защитник Жоел Матип почти сигурно ще се завърнат в групата на „червените“ за двубоя с Юнайтед.

Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед в неделя от 18:30 часа българско време.

предишна статияСтритите червени чушки – изненадващ източник на витамин С
следваща статияЖан-Пол Готие анонсира последното си шоу