Начало Свят Китайци продават всъдеход за 3,8 млн. долара (снимки)

Китайци продават всъдеход за 3,8 млн. долара (снимки)

1026

Слабо известната китайска компания IAT ще пусне на пазара най-тежкия, най-рядък и най-скъп всъдеходен кросоувър на планета. Това е моделът Karlmann King, който се оценява на 3,8 млн. щатски долара. Прототип на машината беше показан преди 3 години на салона в Женева, а сега предстои и излизането му ограничена серия.

Забравете Bentayga - китайци продават всъдеход за 3,8 млн. долара

Досега най-скъпият автомобил от този клас беше Bentley Bentayga, който над 10 пъти по-евтин, пише Automedia. Цената от 3,8 млн. долара обаче няма да бъде по силите дори на бъдещия всъдеход на Rolls-Royce, който ще се казва Cullinan.

Всъщност китайците отново не са измислили нищо ново – в основата на модела е каросерията на пикапа Ford F-550, която е бронирана. Използвана е и технология „стелт”. Външият вид на автомобила е наистина брутален, а задвижването е поверено на 6,8-литров V8 мотор с 400 к.с. Теглото на машината е над 6 тона, а максималната скорост е 140 км/ч.

Забравете Bentayga - китайци продават всъдеход за 3,8 млн. долара

Оборудването на Karlmann King е подобно на най-скъпите лимузини. В салона има телевизори и масичка, хладилник, кафе-машина, специално осветлени, отделен от водача двуместен VIP-отсек, който по желание на клиента може да бъде оборудван с 4 отделни кресла. Всъдеходът ще се предага както с 4, така и с 6 врати (тази на багажника не се брои).

Базовата версия на модела ще се продава за 2 млн. щатски долара, а тази с 6 места и 6 врати – за 3,8 млн. долара. Наличието на толкова пари не гарантира купуването на машината, тъй като от нея ще бъдат произведени само 9 бройки.

предишна статияКрис Хемсуърт и Теса Томпсън ще участват в новия „Мъже в черно“
следваща статияКак да се подготвим за прехода към лятно часово време?